Tüm Hakları Saklıdır
Android ve iOS Cihazlarda “Gmail Şifremi Unuttum” Sorunu Nasıl Çözülür?
Gmail şifre değiştirme işlemi, Gmail hesap güvenliği için 6 ay ara ile yeniden yapılmalıdır. Ama sürekli Gmail şifre değiştirme işleminin yapılması şifrenin unutulmasına sebep olabileceği için bir yere kaydetmek iyi olacaktır. Ya da uzun bir süre Gmail hesabına giriş yapılmaması da şifrenin unutulmamasına neden olabilir. Veya cihazda oturumun açık olması bir süre sonra şifrenin unutulmasına sebep olabilir.
Gmail hesabının çaılması, şifrenin yenilenme ihtiyacı duyulmasına neden olmaktadır. Kullanıcılar için can sıkıcı bir durum olabilen “Gmail şifremi hatırlamıyorum” durumunda parolanın sıfırlanması için uygulanabilecek bazı farklı yöntemler vardır.
Gmail Şifresi Sıfırlama İşlemi Nasıl Yapılır?
İçindekiler
İlk olarak google.com adresine girilir.
Mail adresi hatırlanabiliyorsa ilgili alana hatırlanılan e posta adresi girilir. Ve ilerle tuşuna basılır. Eğer e posta adresi hatırlanamıyorsa “E-posta adresinizi mi unuttunuz?” şeçeneğine tıklanarak devam edilmelidir. İleri tuşuna basıldıktan sonra “Şifrenizi mi unuttunuz?” şeklinde bir yazı çıkacaktır bu yazının üstüne tıklanması gerekmektedir. Çıkan alana hatırlanan en son şifre girilir. Eğer hatırlanmıyorsa “başa bir yöntem dene” butonunun üzerine tıklanması ile bir sonraki adıma geçilebilir. Eğer Gmail hesabında Authenticator ya da SMS ile doğrulama etkinleştirildi ise ilgili Gmail hesabına kayıtlı telefon numarasına veya uygulamaya Gmail tarafından bir kod gönderilecektir. Ama bazen kullanıcılar, telefonları yanlarında olmaması gibi bazı nedenlerden dolayı Gmail tarafından gönderilen koda erişemiyorsa “telefonum yanımda değil” seçeneğinin üstüne tıklaması gerekmektedir.
Gmail hesabına kayıtlı bulunan kurtarma e-postası yazılarak Gmail’den şifre sıfırlama kodu talep edilir. Kurtarma e-postasına erişim bulunmuyorsa, başka bir “yöntem dene” butonuna tıklanması gerekir. Bu kısımda şifre sıfırlama işlemi için Gmail ekibi ile iletişim kurmak gerekiyor bunun için de iletişim için bir e-posta adresinin girilmesi gerekmektedir. Girilen e-posta adresine bir doğrulama kodu gelecektir. Kodun ilgili alana girilmesi gerekir. Bir sonraki adıma geçmek için hesabın size ait olduğunun bilgilerinin girilmesi gerekmektedir. Ne zaman oluşturulduğu, en son hangi adreslere ileti gönderildiği gibi bazı bilgilerin istendiği bir sayfa çıkacaktır. Yapılması gereken, bu sayfadaki doldurulması gereken kısımların doldurulmasıdır. Daha sonra da şifre sıfırlama talebi oluşturmaktır.
Gmail Şifresi Değiştirme İşlemi Nasıl Yapılır?
İlk olarak Gmail hesabına mevcut şifre kullanılarak giriş yapılır.
Daha sonra ise, Google Hesabı\Güvenlik yolu izlenir.
Birsonraki adımda Google’da Oturum Açma bölümünün alt kısmında bulunan “şifre” yazan yazının üstüne tıklanarak giriş yapılır. Daha sonra mevcut şifrenin ve yeni şifrenin yazılması (doğrulamak için iki kez yazılır), şifre yenileme işlemi için yeterlidir. (Gmail hesabının çalınmaması için güçlü bir şifte oluşturulması gerekmektedir.)
Android’de Gmail Şifre Kurtarma Nasıl Yapılır?
- Android cihazın Ayarlar isimli uygulaması bulunarak açılır.
- Google hesabım yazan kısma tıklanır.
- “Güvenlik” sekmesi üzerinden Google’da oturum açma bölümünün altında bulunan “şifre” yazan yazının üstüne tıklanır.
- Mevcut şifre ve yeni şifre yazılarak şifre yenilenir ve işlem tamamlanmış olur.
Iphone iOS’ta Gmail Şifre Kurtarma İşlemi Nasıl Yapılır?
- iPad ya da iPhone hangi cihaz kullanılıyor ise, cihaz üzerinden Gmail isimli uygulamaya girilir.
- Hesap adının baş harfleri ya da profil resmine tıklanması gerekir.
- “Google hesabınızı yönetin “bölümünden kişisel bilgiler bölümüne tıklanır.
- “Profil” bölümünün altında bulunan “şifre” yazısının üstüne tıklanır.
- Yeni şifre yazılır ve “şifre değiştir” butonuna tıklanır ve işlem tamamlanmış olur.
Not: iOS veya Android platformlarında E-posta “Şifremi Unuttum” sorunu için hesabın size ait olduğunu Gmail teyit etmenizi istemektedir. Teyit için, Gmail bazı sorular sorar. Ardından bildirilen bir e-posta adresine bir mail gönderir. Bu mail alınamadıysa toplu veya spam e-posta klasörlerine düşmüş olabilir.
Şifre sıfırlama/değiştirme işlemi giriş yapılmış olan diğer cihazlarda oturumun kapanmasına neden olur.