TeknoHocam
Özgün ve Özgür Teknoloji

takipçi satın al

Bill Gates ve Microsoft’un Doğuşu

0

Bill Gates’in Kariyeri

Bill Gates, net değeri 100,6 milyar dolar olan dünyanın en zengin ikinci adamıdır. Ocak 2000’e kadar Microsoft’un CEO’su olarak görev yaptı ve şu anda CEO Satya Nadella’nın Teknoloji Danışmanı olarak görev yapıyor. Zamanının çoğunu Bill & Melinda Gates Vakfı’na odaklıyor, bu yüzden hayırseverliğe daha fazla odaklanabilmek için Microsoft’ta daha az zaman harcayabileceği bir görevde devam ediyor.

William (Bill) H. Gates, insanların ve işletmelerin tam potansiyellerini gerçekleştirmelerine yardımcı olan yazılım, hizmet ve çözümlerde dünya lideri olan Microsoft Corporation’ın kurucusu ve başkanıdır.

27 Haziran 2008’de Gates, Bill & Melinda Gates Vakfı’ndaki küresel sağlık ve eğitim çalışmalarına daha fazla zaman ayırmak için şirketteki daha önce yaptığı görevlerden ayrıldı. Vakıf ve diğer konular hakkındaki düşüncelerini Ocak 2010’da açılan bir Web sitesi olan Gates Notes’ta paylaşıyor. Gates, Microsoft’un başkanı ve önemli geliştirme projelerinde danışman olarak hizmet vermeye devam ediyor.

Bill Gates kimdir?

28 Ekim 1955 yılında doğan Bill Gates, iki kız kardeşiyle birlikte Seattle’da büyüdü. Babaları William H. Gates II, Seattle’da bir avukattı. Vefat eden annesi Mary Gates, bir öğretmen, Washington Üniversitesi’nde akademisyen ve United Way International’ın başkanıydı. Gates, devlet okuluna ve özel Lakeside Okuluna gitti. Orada yazılıma olan ilgisini keşfetti ve 13 yaşında bilgisayar programlamaya başladı.

1973’te Gates, Harvard Üniversitesi’ne birinci sınıf öğrencisi olarak girdi. Harvard’dayken Gates, ilk mikro bilgisayar için BASIC programlama dilinin bir versiyonunu geliştirdi – MITS Altair.

1975’te Gates, Popular Electronics’in Ocak ayında Altair 8800’ü tanıtan bir makale okudu, Gates yeni mikrobilgisayarın yaratıcıları olan MITS ile temasa geçerek, kendisinin ve diğerlerinin platform için bir BASIC tercümanı üzerinde çalıştığını bildirdi. Gates ve Allen’ın herhangi bir yazılı kodu yoktu, MITS’in ilgisini ölçmek istediler. MITS başkanıyla bir araya geldiler ve bir mini bilgisayarda ve ardından BASIC tercümanında gösteri yapmak için birkaç hafta içinde bir Altair emülatörü geliştirdiler. Gösteri, tercümanı Altair BASIC olarak dağıtmak için MITS ile bir anlaşmaya götüren bir başarıydı. Paul Allen, MITS’de işe alındı ​​ve Gates, Kasım 1975’te Allen ile çalışmak için Harvard’dan izin aldı. Ortaklıklarına Micro-Soft adını verdiler, bir yıl sonra kısa çizgi kaldırıldı ve 26 Kasım 1976’da Microsoft olarak değiştirildi.

Gates, 3. yılında, 1975’te çocukluk arkadaşı Paul Allen ile kurduğu bir şirket olan Microsoft’a enerjisini tamamıyla harcamak için Harvard’dan ayrıldı. Bilgisayarın her ofiste ve her evde değerli bir araç olacağı inancıyla kişisel bilgisayarlar için yazılım geliştirmeye başladılar. Gates’in öngörüsü ve kişisel bilgi işlem vizyonu, Microsoft’un ve yazılım endüstrisinin başarısının merkezinde yer aldı.

Gates’in liderliği altında, Microsoft’un misyonu yazılım teknolojisini sürekli olarak ilerletmek ve iyileştirmek ve insanların bilgisayarları kullanmasını daha kolay, daha uygun maliyetli ve daha keyifli hale getirmektir. Microsoft, her yıl araştırma ve geliştirmeye sektör lideri yatırımlarına yansıyan uzun vadeli bir bakış açısına sahiptir.

Microsoft, Windows’un ilk perakende sürümünü 20 Kasım 1985’te piyasaya sürdü ve OS / 2 adlı ayrı bir işletim sistemi geliştirmek için IBM ile bir anlaşma yaptı. IBM ve Microsoft, yeni sistemin ilk sürümünü başarıyla geliştirdi.

IBM, yeni IBM PC için bir BASIC yazması için Microsoft’a başvurdu, Gates, bir işletim sistemine ihtiyaç duyduğu için onları Digital Research’e yönlendirdi, ancak görüşmeler pek iyi gitmedi. Bu yüzden IBM temsilcileri Gates ile konuştu ve PC’ye benzer donanıma benzer bir işletim sistemi olan SCP’ye ait 86-DOS’u kullanmayı önerdi. Microsoft, SCP ile özel bir lisans ve daha sonra 86-DOS’un tam sahibi olmak için bir anlaşma yaptı. Microsoft, işletim sistemini PC için uyarladıktan sonra, 50.000 $ ‘lık tek seferlik bir ücret karşılığında IBM’e PC DOS olarak teslim etti.

MS-DOS’un satışları Microsoft’u sektörde önemli bir oyuncu yaptı. IBM’in işletim sistemindeki ismine rağmen, basın Microsoft’u yeni bilgisayarda daha öne çıkardı. Bilgisayar, sektördeki bir uzman tarafından “Gates bilgisayarı” olarak adlandırıldı.

1999’da Gates, bilgisayar teknolojisinin iş sorunlarını temelde yeni yollarla nasıl çözebileceğini gösteren bir kitap olan “Business at the Speed ​​of Thought” kitabını yazdı. Kitap 25 dilde yayınlandı ve 60’tan fazla ülkede mevcuttur. “Business at the Speed ​​of Thought” geniş eleştiriler aldı ve “New York Times”, “USA Today”, “The Wall Street Journal” ve Amazon.com’un en çok satan listelerinde listelendi. Gates’in 1995’te yayınlanan bir önceki kitabı “The Road Ahead”, yedi hafta boyunca “New York Times” en çok satanlar listesinin başında yer aldı.

Gates, her iki kitabın gelirlerini eğitim ve beceri geliştirmede teknolojinin kullanımını destekleyen kar amacı gütmeyen kuruluşlara bağışladı. Bill Gates kitap okumayı seviyor, hevesli bir okuyucu, kişisel blogunda 150’den fazla kitap tavsiyesi var. Çocukken okumayı ve kendi kendini eğitmeyi sevdiği, başarılı insanların özelliklerinden biridir.

Gates, bilgisayar ve yazılıma olan sevgisinin yanı sıra dünyanın en büyük görsel bilgi kaynaklarından birini geliştiren Corbis’i kurdu. Dünya genelindeki kamu ve özel koleksiyonlardan kapsamlı bir dijital sanat ve fotoğraf arşivi. Ayrıca çeşitli ticari faaliyetlerde bulunan şirketlere yatırım yapan Berkshire Hathaway Inc.’in yönetim kurulu üyesidir.

Hayırseverlik Gates için çok önemlidir. Gates, 1994 yılında Microsoft’taki hisselerinin bir kısmını satarak William H. Gates Vakfı’nı kurdu, Andrew Carnegie ve John D. Rockefeller’ın çalışmalarından esinlendi, 2000 yılında eşi ve Vakıfları olan Bill & Melinda Gates Vakfı, 34,6 milyar doları aşan varlıkları ile dünyadaki en zengin vakıftır Bill & Melinda Gates Vakfı, 21. yüzyılda bu kritik alanlardaki ilerlemelerin tüm insanlar için erişilebilir olması umuduyla küresel sağlık ve öğrenme alanlarındaki hayırsever girişimleri desteklemektedir.

Ayrıca Microsoft o zamandan beri büyüyor. Yazılım ve donanım ürünleri Windows işletim sistemi, Microsoft Office Paketleri, Office 365, Xbox, Bing, Hotmail’den genişliyor, liste devam ediyor. Her şey bir fikirle başladı ve sonra bunun üzerine inşa ettiler.

Microsoft 1975’ten beri yazılım pazarına hakim olmuştur, çoğu şirkette Windows yazılımı kullanılmaktadır. Sürekli olarak değişim hızına ayak uydurdular ve bu nedenle dünyanın 1 numaralı yazılım şirketi olmaya devam ediyorlar.

O yapabiliyorsa, sen de yapabilirsin.

Gates, IBM’in kullandığı ilk işletim sistemini kurmadı, lisans haklarını SCP’den satın aldı ve ardından Microsoft’un bugün olduğu şirketi oluşturmak için bunun üzerine inşa etmeye devam etti.

Yeni bir şey yaratmak zorunda değilsiniz, mükemmel olması için bir ürünü alıp geliştirebilirsiniz.

Tutkulu olduğunuz bir şey yapın, Bill Gates bilgisayarları sever. Öyleyse tutkunuzu bulun ve bunun etrafında bir girişim başlatın.

Kendinize inanın.

Umarım hikayesi yıldızlara ulaşmanız için size ilham verir, hiçbir şeyi başarmak imkansız değildir. Bill Gates’e süper insanmış gibi bakmayın, o sadece akıllıca çalışan ve bulunduğu yere ulaşmak için son derece sıkı çalışan bir adam. Doğru zihniyet, ekip, araçlar, beceriklilik, vizyon ve girişimci ruhla neler başarabileceğinin bir örneğidir. Yolculuğunuza başlamak için cesaretiniz olsun ve olmak istediğiniz yere gelene kadar ısrar edin.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.