TeknoHocam
Özgün ve Özgür Teknoloji

takipçi satın al

En İyi Müzik Dinleme Uygulamaları

0

Selamlar Teknohocam ailesi, bugün en iyi müzik dinleme uygulamalarını artıları ve eksileriyle sıraladık. Bunların arasından cebinize ve zevkinize en uygun olanı seçebilir ve müzik dünyanıza yeni bir boyut katabilirsiniz.

En İyi Müzik Dinleme Uygulamaları

Youtube Music

Müzik videoları izlemeyi veya parçaların nadir ya da canlı sürümlerini dinlemeyi seviyorsanız, YouTube Müzik‘i düşünün. Spotify ve Deezer gibi, bu uygulama hem ücretsiz hem de ücretli sürümlerde mevcuttur, ancak ücretsiz sürüm reklamları içerir ve uygulamadan çıkınca müzik durur. Google’ın dünyanın en iyisi olan kapsamlı arama işlevi şarkı sözlerine göre arama yapmanızı sağlar ve yanlış yazılmış sanatçılar ve başlıklar için doğru öneriler sunar.

Fiyat:

Öğrenci 6.99/ay

Bireysel 13.99/ay

Artıları:

+50 milyon şarkı

+Çevrimdışı dinleme

+Ücretsiz bir sürüm

+Google uygulaması olmasının sonucu olarak çok detaylı arama seçenekleri

+Kullanışlı bir arayüz

+En iyi müzik uygulaması

+Yeni şarkılar keşfetmeye olanak tanıyor

+Müzik videoları izlemek için en iyi uygulama

+Youtube Premium kullanıcıları için en iyi uygulama

Eksileri:

-Şarkı sözleri bazı parçalarda yok ve olan şarkı sözleri metin şeklinde, yani altyazı şarkıyı takip etmiyor

-Ücretsiz sürümde arka planda oynatma özelliği yok

Spotify

Spotify’da çok sayıda yeni ve eski müzik, özel olarak hazırlanmış ve kişiselleştirilmiş oynatma listeleri ve göz atabileceğiniz bir milyon podcast var. Şarkı sözleriyle birlikte şarkı söyleyebilir, bir sanatçı hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve uygunsuz içeriği engelleyebilirsiniz. Ücretsiz bir sürümü var, ancak reklamları dinlemeniz gerekecek ve yalnızca 15 oynatma listesinden şarkı seçebilirsiniz.

Fiyat:

Öğrenci 8.99/ay

Bireysel 17.99/ay

Artıları:

+50 milyon şarkı

+Çevrimdışı dinleme

+Yüzbinlerce podcast

+Altyazılı şarkı dinleme imkanı

+Kullanışlı ve sade bir arayüz

+En iyi müzik uygulaması

Eksileri:

-Ücretsiz sürüm bulunsa bile çok kısıtlı

-Fiyatı diğerlerine göre biraz daha pahalı

Deezer

Deezer, Spotify’dan daha fazla parça sunar, ancak podcast’ler söz konusu olduğunda rekabet edemez. Bunun yerine, uygulamaya canlı radyo getiriyor ve tüm müzik ihtiyaçlarınız için tek durak noktası haline getiriyor. Çevrenizde çalan şarkıları tanımlayan SongCatcher özelliğini seviyoruz. Ayrıca TV’nizde şarkı sözü çalma yeteneği ve ebeveyn kontrolleri de mevcut. Reklamlarla dolu ücretsiz sürüm, yalnızca seçilen şarkıların 30 saniyelik önizlemelerini oynatmanıza izin verir. Çevrimdışı dinlemek için müzik indirme seçeneği veya CD kalitesinde ses için yükseltme seçeneği ile keyfini çıkarmak için abone olun.

Fiyat:

Bireysel 9.99/ay

Artıları:

+56 milyon şarkı

+Çevrimdışı dinleme

+Altyazılı şarkılar

+Üst düzey müzik kalitesi

+Çok çeşitli oynatma listeleri ve renkli bir arayüz

+Bireysel fiyat diğerlerine göre ucuz

+En iyi müzik uygulaması

Eksileri:

-Rezalet ücretsiz sürüm, uygulamayı ücretsiz olarak kullanmanız tamamen imkânsız

-Şarkı arama özelliği diğerlerine kıyasla kötü ancak gitgide iyileşecektir

-Fiyatta öğrenci planı yok

Apple Music

Apple Music‘e abone olduğunuzda, mevcut müzik kitaplığınızın bir kopyasını Bulut’ta depolar, böylece herhangi bir cihazdan dinleyebilirsiniz. Çok sayıda eski ve yeni parça, özenle seçilmiş oynatma listeleri ve akış için kişiselleştirilmiş öneriler var. Mükemmel arama işlevi şarkı sözlerini aramanıza olanak tanır. Parçaları çevrimdışı dinlemek için de indirebilirsiniz, ancak podcast’leri dinlemek için Apple Podcasts uygulamasını kullanmanız gerekir.

Fiyat:

Öğrenci 6.99/ay

Bireysel 13.99/ay

Artıları:

+Siri uyumlu

+Bulut depolama özelliği sayesinde cihazınızı değiştirseniz bile müziklerinizi kolayca aktarabilirsiniz

+60 milyon şarkı

+Çevrimdışı dinleme

+Altyazılar

+Çok çeşitli içerikler

+Farklı cihazlar kullananlar için en iyi uygulama

+Apple cihazlar için en iyi uygulama

Eksileri:

-Ücretsiz sürüm yok

-Yüksek kaliteli sesler şimdilik yok

-Podcastler uygulamaya dahil değil

-Arayüz fazla sade

Tidal

Türkiyede çok yaygın olmasa bile listeye girecek kadar iyi bir uygulama olan Tidal‘de müzik içeriği öncelikli olmakla birlikte, kullanıcıların orijinal video dizilerine, podcast’lere ve müzik muhabirlerine erişimi de sağlanır – ancak podcast’ler son derece sınırlıdır.Kendini, sanatçıyı ilk sıraya koyan akış hizmeti olarak tanıtır. Jay Z ve Beyonce gibi çeşitli ünlüler bunda hisse sahibidir. Sanatçılar, üyelere Tidal X programı aracılığıyla özel dijital içerik ve deneyimler sağlar.20 Ağustos 2019 itibarıyla Tidal artık iOS ve Android kullanıcılarının Instagram ve Facebook hikayelerinde müzik ve video paylaşmalarını kolaylaştıran sosyal özellikler içeriyor. Bu, Spotify’da kullanıcıların tek tek şarkıları bir hikayede yayınlamasına izin verdiğini gördüğümüz bir şey. Ancak Tidal, kullanıcıların sosyal platformlardan birinde hareketsiz görüntü olarak görünen tek tek parçaları veya tüm oynatma listelerini yayınlamasına izin verir.

Fiyat:

Bireysel 9.99 /ay

Öğrenci indirimleri de mevcut

Artıları:

+50 milyon şarkı

+Yüksek kaliteli ses

+Çok kullanışlı

+Çevrimdışı kullanım

+Yeni şarkılar keşfetmeye olanak tanıyor

+Altyazılar

Eksileri:

-Ücretsiz sürüm yok

-Az podcast var

Amazon Music Unlimited

Amazon’un Prime aboneliği iki milyon parçaya erişimi içerir, ancak Amazon Music Unlimited 58 milyon parça daha sunar. Herkes tarafından kullanılabilir, ancak Prime müşterileri indirim alır. İyi bir yeni ve eski müzik yelpazesine, ayrıca çevrimdışı dinleme ve uygunsuz şarkıları engelleme özelliğine sahiptir. CD kalitesinde ses veya daha iyisi için Amazon Music HD’ye yükseltebilirsiniz. Bazı parçalar, hoparlörler aracılığıyla canlı bir performans deneyimi için 3D Müzik adı verilen sürükleyici bir formatta gelir.

Fiyatı:

7.99 dolar/ay

Artıları:

+70 milyon şarkı

+Çevrimdışı dinleme

+Yüksek kalite sesler

+Sanal asistan alexa ile uyumlu

+Amazon Prime kullanıcıları için en iyisi

Eksileri:

-Uygulama içerisinde yukarıda da belirttiğimiz gibi çok fazla satın alma ve yükseltme olması, Premium kullansanız bile, içeriklerin ve özelliklerin çoğuna yükselterek erişebiliyorsunuz.

-Ücretsiz sürüm yok

-Altyazılar yok

-Kötü ve kullanışsız bir arayüz

-Türkiye için fiyat tarifesi yok(Geleceğini açıkladılar, eğer Amazon Prime’ın Türkiye’ye 8 liraya geldiğini düşünecek olursak büyük ihtimal o fiyatlara gelir ancak Amazon Prime yükseltmesi olarak da sunabilirler)

İphone için olmazsa olmaz ücretsiz mobil uygulamalar

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.