TeknoHocam
Özgün ve Özgür Teknoloji

takipçi satın al

İşletme ve Kişisel Bloglar İçin Ücretsiz Android Uygulaması Nasıl Yapılır?

0

Android işletim sistemi tüm dünyada en fazla kullanılan mobil bir işletim sistemidir. iOS ve diğer işletim sistemlerinin aksine Açık Kaynak Kodlu olması nedeniyle kullanıcılar tarafından daha fazla talep görmektedir. Android işletim sisteminin bu kadar yaygın olması sonucunda, geliştiriciler bu işletim sistemi için ihtiyaç olan tüm uygulamaları yazmaktalar. Ücretsiz android uygulaması nasıl yapılır yazımızla birlikte bizde en azından uygulamanızın nasıl görüneceğini merak edenler için bu rehberi oluşturduk.

Dünya üzerinde en son 2019’da yapılan bir ankete göre 1 milyar 500 milyon adet web sitesi var. Kurumsal sitelerin yanı sıra günümüzde bir çok kişi kendi Blogunu açarak bu sıralamalar içinde yer alıyor. Android işletim sisteminde çalışan Play Store’da 2 milyon 700 bin uygulama bulunuyor.

Bu nedenlerle artık web sitesi olan şirketler, firmalar ve bireysel kullanıcılar kendi Android uygulamasını edinmek istiyor.

Android işletim sisteminde herhangi bir uygulama yapmak için Java programlama dilini bilmeniz ve Android Studio gibi bir program kullanmanız gerekmektedir. Böylece kendi uygulamalarınızı kolay bir şekilde yazabilirsiniz. Ülkemizde ve dünyada popüler bir yazılım dili olan Java kullanımı her geçen gün daha da artmakta.

Şimdi ise Java yazılım dilini bilmeyenler için kolayca nasıl android uygulaması geliştireceğimizi öğrenelim. İşletme ve Kişisel bloglar için ücretsiz android uygulamasını nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

Ücretsiz Android Uygulaması Nasıl Yapılır?

Android uygulaması yapmak istiyorsanız gerekenler sadece masaüstü veya dizüstü bilgisayar. Ayrıca internet bağlantımızın da olması gerekiyor. Herhangi bir yazılım dili veya program kullanmadan uygulama yapmak için bir web sitesi kullanacağız. İşte izleyeceğimiz adımlar.

1.Appsgeyser Web Sitesine Giriyoruz.

Bilgisayarınız üzerinden bir tarayıcı vasıtasıyla Appsgeyser.com adresine gidiyoruz ve web sitesine ücretsiz olarak projemizi oluşturmak için Create Now! Butonuna basıyoruz. İngilizce bilmeyenler için siteye sağ tıklayarak “Türkçe Diline Çevir” diyerek Google çeviri ile Türkçe diline çevirelim.

 

2.Kategori Seçimini Yapın.

Oluşturacağımız android uygulaması için bir kategori seçmemiz gerekiyor. Kişisel veya İşletmeniz için ayrı ayrı seçenekler mevcut. Biz kişisel bir uygulama yapacağımızdan “web site” şablonunu seçtik. Şimdi Web sitesi şablonundan uygulamamızın yapımına devam edelim.

3.Uygulamasını Yapacağınız Web Sitenizin Linkini Yazın.

Kategori seçimimizi yaptıktan sonra kişisel blogunuz veya kurumsal işletmenizin URL linkini yazın ve Save butonuna tıklayın. Daha sonra altta yer alan Blog Türlerinden birisini seçin. Uygulama temasında yer alacak renkleri de değiştirebilirsiniz. Ardından Uygulama Düzeninizi değiştirerek son olarak Next butonuna basın.

4.Uygulama İsminizi Yazın ve Resminizi Yükleyin.

Uygulamanıza herkesin görebileceği isminizi yazarak, uygulama simgenizi seçin. Bu bölümde 512×512 piksel boyutunda kendi resminizi ekleyebilirsiniz. Resminizi de yükledikten sonra Create butonuna tıklayarak ilerleyin ve karşınıza çıkan üyelik paneline üye olarak giriş yapın.

 

Daha sonra uygulama sizi Anasayfaya yönlendirecektir. Edit kısmından programınızın istemediğiniz özelliklerini değiştirebilirsiniz. Ayrıca Yan sekmede bulunan Download kısmından ücretsiz android uygulamanızı mail adresinize yönlendirebilirsiniz. Mailinize gelen uygulamayı indirerek android işletim sistemli telefonunuzda uygulamanızın nasıl çalıştığını görebilirsiniz.

Web sitesinin şuanlık Türkçe dil desteği bulunmuyor ancak site üzerinden sağ tıklayarak Google Çeviri hizmetiyle sayfayı Türkçeye çevirebilir ve işlemlerinizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Ücretsiz olarak program iki gün boyunca Appsgeyser sitesinde saklanacaktır. Daha sonra ise Premium seçeneğini ne yazık ki aktif etmeniz gerekiyor.

Bu uygulamanın amacı basit bir şekilde uygulamanızı oluşturmak ve telefonunuzda nasıl görüneceği konusunda merakınızı gidermektir.

Uygulamayı Premium versiyonuyla kullanmak isteyenler için Google Play Store’ye bir kereliğine mahsus 25 $ ödeyerek kendi uygulamanızı yükleyebilirsiniz.

AppsGeyser web sitesiyle sizde ücretsiz android uygulamanızı oluşturun ve ilerde yaptırmak istediğiniz android uygulamanızın nasıl çalıştığıyla ilgili bilgi sahibi olun.

Ücretsiz Android Uygulaması Nasıl Yapılır?  Rehberimizi Paylaşabilirsiniz.

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.