TeknoHocam
Özgün ve Özgür Teknoloji

takipçi satın al

Samsung Galaxy Z Fold 2 İncelemesi

0

Galaxy Z Fold 2, Samsung’un yeni katlanır telefon modeli. 2019 yılında üretilen Galaxy Fold’un temelini oluşturan yeni model, eskisine göre her açıdan daha başarılı. Üretici sorunsuz ve sıradışı deneyime sahip bu modelde birtakım değişiklikler ve güncellemeler ile eski Galaxy Fold modelinden daha ileri bir seviyeye taşımış durumda.

Geliştirilmiş işlemci performansı, ekran kartı, kasa yapısı ve güçlendirilmiş ekranı ile Galaxy Z Fold 2 modeli daha başarılı bir model ortaya çıkardı ve cihaz olumlu yorumlar aldı.

Galaxy Z Fold 2’nin başarılı olması telefonun yinede alınabilirlik seviyesini kolaylaştırmıyor. Ürün 19,999 Türk Lirası satış etiketiyle birçok telefon ve notebook’tan daha pahalı. Şimdi teknohocam ile ürünün incelemesine bakalım.

Galaxy Z Fold 2 Kimler İçin?

Samsung akıllı telefon ve diğer teknolojik ürünler açısından hayli geniş bir yelpazeye sahip üretici. Bu yüzden ürettiği telefon modellerinde kullanıcı profiline uygun birçok seçenek sunuyor. Başlangıç modellerinden gelişmiş modellere veya amiral gemilerine her profile uygun seçenekler mevcut.

Galaxy Z Fold 2 katlanabilir bir telefon olması sebebiyle diğer modellerden ayrılıyor. Telefon aynı zamanda büyük ekranı sayesinde tablet modu ile kullanılabilir ve bu özellikle diğer akıllı telefonlardan ayrılıyor.

Bu nedenle Galaxy Z Fold 2, tek bir cihazda güçlü işlemci ve kaliteli ekranla hem telefon hemde tablet isteyenler için tercih edilebilir. Z Fold 2 aynı zamanda pahalı ürünleri satın almak isteyen ve premium kullanıcı deneyimini tatmak isteyen kişiler için hayli dikkat çekici bir model.

Samsung-Galaxy-Z-Fold-2-satin-alinirmi

Galaxy Z Fold 2 Tasarımı

Katlanmış boyutları: 68,0 x 159,2 x 16,8 mm.

Normal boyutları : 128,2 x 159,2 x 6,9 mm.

Ağırlık : 282 gr.

Renk seçenekleri : Mistik bronz, Mistik siyah

Z Fold 2 ile hem telefon hem tablet deneyimini aynı zamanda yaşayabilir ve bunu premium his çatısı altında gerçekleştirirsiniz.

Ürünün kasa yapısıyla başlayalım. Geçtiğimiz yıl üretilen Z Fold, yeni modelin aksine plastik parçalara sahipti. Z Fold 2 ise tamamen metal kasa ve en yeni Gorilla Glass ile güçlendirildi. Telefon çok sağlam hissi veriyor ve ürüne ödediğiniz fiyatın karşılığını alıyorsunuz gibi.

Z Fold 2’nun boyutları ve katlabilir olduğu düşünülürse ağırlığı da cebinizde bir taş taşıyormuşsunuz gibi hissettirebiliyor.

Telefonun her iki tarafı C şeklinde bir alüminyum parçasıyla kaplanmış. Alüminyum el hissine destek olmak için fırçalanmış ve hafif kavisli bir yapıya sahip. Ön ve arka paneller ise premium his yaratması açısından cam parçalar ile süslenmiş. Telefonun yapısı genel itibariyle kullanıcı dostu olması üzerine tasarlanmış.

Daha önceki model Z Fold’un ekran menteşelerinin sağlamlığı konusunda şüpheler bırakıyordu ancak yeni Z Fold 2 ile birlikte menteşelerde sağlamlaştırılmış durumda.

Çerçevenin iki yarısı metal bir kapağa sahip olan ve telefon açıldığında tamamen kaybolan yeniden tasarlanarak geliştirilmiş menteşede birleştirilmiş. Bu tasarımın kusursuz olması anlamına gelmekte. Samsung sabit menteşe prototipini Z Flip modelinden devraldı. Bu Z biçiminde katlama ile istediğiniz herhangi bir açıda açılmasını ve masada durmasını sağlıyor.

Dış kenarlardaki bazı işlevsel öğeler, telefonun kullanılabilirlik seviyesini iyileştirmek için tasarlanmış. Sağ kenarda yer alan güç düğmesi/parmak izi sensörü kusursuz bir yapıya sahip. Telefon kilidini açmak hem güvenli hemde daha hızlı kullanılabilir. Ses artırma/azaltma güç tuşunun üzerinde ve iyi çalışmakta. Sim kart yuvası ise diğer bir yanda mevcut durumda. Z Fold 2 Modeli’nin ek olarak hafıza kartı takılmaması ise telefonun eksisi. Kasanın alt ve üst tarafında ise bir adet mikrofon ve hoparlör mevcut. Alt tarafta ayrıca USB-C bağlantı girişi bulunmakta. Bu kadar para ödedikten sonra kulaklık girişi olmaması da üreticinin tercihi ancak kullanıcılar tarafından genelde olumsuz yorumlar almakta.

Arka kapak Note 20 serisine benzer dokulu cam ile kaplanmış ve telefonun tutuş hissini güçlendirmiş. Üst tarafta yer alan kamera lensleri ise devasa boyutta. Note 20 modeliyle aynı yapıya sahip hatta Z Fold 2 ile daha büyük bir kamera modülü haline getirilmiş.

Z Fold 2 tamamen açıldığı zaman iç kısım tamamıyle ekran olmakta. Geçen yıl piyasaya sunulan Z Fold’un çentiğini ortadan kaldırmış ve baştan sona bir ekran deneyimini kullanıcılara yaşatmış durumda. Telefonun tutuş ve kullanabilirliği biraz zaman alsada bir tablet kullanıcısı bunun için hiç zorlanmayacaktı.

Amiral gemisi modellerinde en büyük eksi su geçirmezlik ve dayanıklılık gibi görünmekte. Bu modelde de IP koruması yeterli olmadığından ayrıca menteşe bölümüne veya telefonun arasına sıvı girmemesini istiyorsanız onu denizden ve mutfaktan uzak tutun.

galaxy-z-fold-2-kamera

Z Fold 2’nin Ekranları

Dış ekran İç Ekran

– 6,2 inç HD + AMOLED – 7,6 inç QXGA + AMOLED

– 2260 x 816 Çözünürlük – 2208 x 1768 Çözünürlük

– 386 ppi – 373 ppi

– 25:9 oran – 22.5;18 En boy oranı

– 60 Hz Ekran yenileme hızı – 120 Hz Ekran yenileme hızı

Dış ekran

Z Fold 2 daha önceki modeline göre daha büyük ve kullanıcı dostu ekrana sahip. 6,2 inç boyutuyla kullanıcının tüm isteklerini yerine getiriyor ve ekranlarının inceliğiyle birlikte kullanım açısından kolaylık sağlıyor.

AMOLED panel çok parlak ve çözünürlük keskinleştirilmiş ancak renkler biraz fazla doygun olarak karşımıza geliyor. Ekran içerisinde çentiksiz yer alan ön kamera ise dikkat etmediğinizde görülmeyecek boyutta.

İç Ekran

Galaxy Z Fold’un ekranında yer alan çentik çok kötü görünüyordu. Samsung bunu düzeltti ve kesintisiz bir panelle kullanıcıların deneyimine sundu. Ekran boyutu 7,6 inç büyük bir ekran ve 120 hz ekran yenileme hızına sahip. Bu hız ile web sitesi gezintileri, video izleme ve oyunlarda kullanıcıya önemli bir deneyim sunmakta. Ekran yenileme hızı ise sürekli olarak 120 hz de çalışmadığından güç tüketimide bu sebeple en yüksekte olmayacaktır.

Ekran hem kapalı ortamda hem de güneşin altında çok parlak ve görüş açıları ileri boyutta. Polarize güneş gözlükleri ekranın görüntüsünü etkiliyor ancak AMOLED panellerde bu durum zaten daha önceden de mevcuttu. Gelelim kullanıcıların en merak ettiği detaylara.

galaxy-z-fold2-performans

Performans

-Snapdragon 865+

-Adreno 650 Gpu

-12 GB RAM

-256 GB UFS 3.1 Depolama

-4500 mAh batarya

-Kablosuz şarj

-25W Hızlı şarj

-Kablosuz Güç Paylaşımı

Samsung Galaxy Z Fold 2 Modeli Qualcomm’un en hızlı işlemcisini kullanmakta ve UFS depolama ile birlikte kullanıcılara gayet akıcı ve performanslı bir deneyim sunmakta. Telefon günlük kullanım için çok hızlı durumda ve oyun performansları açısından adeta bir canavar.

4500 mAh bataryası ise ilk başta düşük gibi görünsede Samsung ekran yenileme hızının bile güç tüketimi moduyla ilişkilendirildiği bu modelde herşeyi düşünerek günlük kullanımda yeterli bir boyuta getirmiş vaziyette. Telefon hızlı şarj desteklediğinden yarım saat gibi bir sürede %45 şarj doldurabilir ve 90 dakikada ise tamamen şarj edebilirsiniz.

Yazılım

  • Android 10

  • Samsung One UI 2.5

Kapak ekranı Z katlama yapıldığında gördüğünüz ilk ekrandır. Normal bir akıllı telefon ekranı gibidir. Bu ekran saat, tarih ve bildirimleri gösterir. S20 ve Note 20’de yer aldığı gibi bu ekranları istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. Z Fold 2 açıldığında ise tablet gibi daha geniş bir kullanım sunduğundan daha fazla uygulama ve ayrıntıyı görebiliyorsunuz. Ayrıca çoklu program ile kullanımızı üst düzeye çıkarabilirsiniz.

galaxy-z-fold2-kameraları

Kamera

Arka kamera

Standart : 12 MP f 1.8 FOV, AF, OIS

Ultra Geniş: 12 MP f 2.2 FOV

Telefoto : 12 MP f 2.4 FOV PDAF, OIS

Ön Kamera

10 MP f 2.2 FOV.

İç Kamera

10 MP f 2.2 FOV

Video

60 FPS 4K

Samsung Galaxy Z Fold 2’nin 5 Kamerası var. Üçü arkada birisi önde ve birisi içeride.

Arkada yer alan 3 kamera standart, telefoto ve ultra geniş açılarda çekimler yapmakta ve her ne kadar megapiksel anlamında düşük görünsede lens boyutları ve diyafram genişlikleri ile gayet net bir fotoğraf deneyimi sunmakta ayrıca Samsung’un başarılı kamera yazılımları sayesinde renkler ve ışığa göre otomatik olarak ayarlaması kullanıcıların hayli hoşuna giden bir özellik.

Video ise 4K Çözünürlüğünde 60 Fps hızında. Bu deneyim ise günümüz teknolojisi ve insan gözünün algıladığı değerler içerisinde hayli tatminkar seviyede.

Ses

Ses konusunda ise mükemmel bir deneyimi kullanıcılara sunuyor. Stereo hoparlörler ile telefonu hangi şekilde kullandığınızın hiçbir önemi yok. Stereo efektlerinin ve netliğinin kalitesi oldukça yüksek.

5G

Telefon 5G ve tüm ağları destekliyor. Bu özellikte telefonun geleceğe yönelik bir model ve yatırım olduğunu gözler önüne seriyor.

galaxy-z-fold-2-satin-alma

Galaxy Fold 2’yi Satın Almalımıyım?

Galaxy Fold Z 2, bir önceki modeline göre hayli üst seviyeye geçmiş durumda. Ekran kasa oranı, işlemci ve ekran kartı performansları, Hızlı ve büyük depolama alanı, Mobil telefonlarda kullanılan yüksek kamera teknolojileri, ekran çözünürlüğü ve yenileme hızları, tasarım ve premium hissiyle tasarlanan Fold Z 2 bu deneyimi yaşamak isteyen ayrıca tablet moduna geçtiğinde ise farklılık yaratacak olanlar için biçilmiş kaftan durumunda. Ürünün yüksek etiket fiyatı ise telefonun her ne kadar dezavantajı olsada teknolojiye hep en yakın olanların tercih edebileceği bir ürün. Hem tablet hem telefon taşımak istemeyenler ikisini bu modelde bulabilir. Ülkemizdeki yüksek kur ve vergiler ile bir araba fiyatına gelen bu telefon için değer mi? Sorusuna yanıt arıyorsak premium hissi yaşamak ve bu işe gönül vermiş kişiler için alınacak bir model.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.