TeknoHocam
Özgün ve Özgür Teknoloji

takipçi satın al

Whatsapp’a Alternatif Uygulamalar

0

Whatsapp’a alternatif uygulamalar mı arıyorsunuz?

Facebook çatısı altında olan ve 2 milyar üstü kullanıcısının olduğu Whatsapp son sözleşme ile büyük bir yara aldı. Ciddi bir kullanıcı düşüşü yaşandı. Sözleşmeyi kabul etmeyenlerin 8 Şubat itibari ile uygulamayı kullanamayacakları belirtildi. Sözleşme belirtilenler ise ‘’Bilgileriniz, yaşadığınız yerin dışında hizmetlerimizin sağlandığı, Dünya’nın başka herhangi bir ülkesine veya bölgesine aktarılabilir veya iletlebilir ya da buralarda saklanabilir ve işlenebilir.’’ ifadesi yer almaktadır. Peki ben Whatsapp kullanmak istemiyorum diyecekler için işte size 6 alternatif uygulama.

Whatsapp’a Alternatif Uygulamalar: 6 Anlık Mesaj Uygulaması Karşılaştırma

Telegram

Kullanımı ücretsiz olan Rusya merkezli anlık mesajlaşma, görüntülü arama, yeni gruplarlar oluşturma ve en önemlisi ise gizlilik sözleşmesi istememesinden dolayı Whatsapp’dan sonra en çok kullanılan uygulama haline geldi. Anlık kullanıcı sayısı 500 milyonu geçerken son 72 saatte ise 25 milyondan fazla yeni kullanıcı Telegram’a katılmış bulunmakta. Aynı zamanda masaüstü ve dizüstü bilgisayarlardan da erişimi mevcuttur.

Bip

Çoğumuz bildiği üzere Bip Turkcell’in geliştirdiği sesli ve görüntülü konuşmaya olanak sağlayan ve aynı şekilde grup üyeleriniz ile topluca konuşacağınız bir uygulamadır. Bilgisayardan rahat erişimi olan Windows ve Mac içinde uygulamaları bulunmaktadır. En önemlisi tabi ki de gizlilik sözleşmesini size sunmamasıdır. Anlık kullanıcı sayısı 53milyonu geçer iken son 3 günde ise 4.6 milyon yeni kullanıcı Bip’e katılmıştır.

Signal

Signal, özgür ve açık kaynaklı, şifreli sesli arama, görüntülü arama ve anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Bu uygulama Signal Vakfı ve Signal Messenger LLC tarafından geliştirmektedir. İnternet üzerinden dosya, sesli mesaj, fotoğraf ve videoları içerebilen kişiler arası yada grup içinde mesaj göndermek mümkündür. Kâr amacı gütmeyen vakıf başlangıç finansmanı olarak 50 milyon dolar ile 2018 Şubat ayında çalışmalarına başlamıştır. İşletim sistemi olarak Android 4.4 ve üstü, İOS 10 ve üstü, Windows 7 ve üstü (64bit), MacOS 10.10 ve üstü ve Linux dağıtımlarıdır. Bu uygulamada gizlilik sözleşmesi istememektedir.

iMessage

Apple’ın WhatsApp’a rakip olarak tasarladığı bu uygulama son yıllarda daha çok tercih edilmeye başlandı. iPhone, iPad, Mac cihazlarda eş zamanlı kullanabilen uygulamada grup mesajlaşma, konum paylaşımı, mesaj efektleri gibi ekstra şeylerde bulunmaktadır. Ama buna nazaran sadece Apple cihazlara uyumlu olup Android işletim sisteminde kullanılamamaktadır. Bu uygulamada gizlilik sözleşmesi istememektedir.

Viber

Uzun yıllardır WhatsApp’ın alternatifi olan Viber diğer popüler uygulamalar gibi mesajlaşma, sesli ve görüntülü arama özelliklerine sahiptir. 250 kişiye kadar grup açabileceğiniz bu uygulamada metin mesajlarınızı, video ve sesli aramalarınızı şifrelemektedir. Uygulama bilgisayar üzerinden kullanılabilmektedir. Kullanıcı sayısı ise 300milyonu geçmiş bulunmaktadır.

Dedi

Bilgi Teknolojileri ve İnternet Güvenlik Derneği (BTİDER) tarafından geliştirilen yerli uygulamadır. Uçtan uça şifreleme desteği bulunan uygulama sesli ve görüntülü aramaya da izin vermektedir. iOS ve Android telefonlarda kullanabilmektedir.

Telegram, Signal ve Whatsapp gibi uygulamaların nasıl para kazandıklarını merak ediyorsanız Telegram ve Signal nereden para kazanıyor? yazımızı okuyabilirsiniz. Sizlerde hangi anlık mesaj uygulamasını kullanıyorsunuz? Kullandığınız anlık mesaj uygulamalarını yorumlarda bizlerle paylaşabilirsiniz.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.