TeknoHocam
Özgün ve Özgür Teknoloji

6 Adımda Web Sitelerinde Google Search Console Kullanımı

0

Google Business ve Google Search Console gibi araçlar web sitesi sahiplerinin işini kolaylaştırır. İkisi de bir tür Google hizmeti olan bu araçlar kullanıcı deneyimini olumlu yönde etkiler. İşletme profili olarak ifade edilen Google Business insanların o işletmeleri kolaylıkla bulabilmeleri için önemli bilgiler içerir. Bu bilgiler arasında işletmeyi ziyaret eden kullanıcıların yorumları, işletmenin çalışma saatleri ve adresi gibi detaylar yer alır.

Diğer kapsamlı ve ücreti olan SEO aracı ise Google Search Console olarak bilinir. Bu araç sitenizin hatalarını, dizine eklenip eklenmediğini, nasıl tarandığını, anahtar kelimeleri ve backlinkleri gösterir. Sitenizin hangi noktada nasıl bir performans sergilediğini ortaya koyan Search console başarılı SEO iyileştirmeleri yapabilmeyi sağlar. Bu gibi avantajlara sahip olabilmek için sitenizi Google Search Console’a eklemeniz gerekir. Bunun için izleyeceğiniz adımlar şu şekildedir:

1. Adım: Özellik Ekle

Google aramalardaki performansınızı iyileştirmek için Google Search Console internet sitesinden ‘şimdi başla’ sekmesine tıklayarak yönlendirmeleri takip etmelisiniz. İlk aşamada alan adı ya da URL ön eki seçimi yapmalısınız. Daha sonra adım adım ilerleyerek kayıt aşamasını tamamlayabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra özellik ekleme butonunu görüp web sitenizle ilgili bilgileri girmeniz gerekecektir.

2. Adım: Google Search Console Doğrulama

Mülk ekle sekmesini kullanarak web sitenizi kaydettikten sonra ilgili web sitesinin size ait olup olmadığını göstermeniz gerekir. Başkalarının bu web site üzerinden işlem yapmış olabilme ihtimali de vardır. Bunun için onaylatma yollarından en uygun olanı tercih ederek ilerlemelisiniz.

3. Adım: Google Search Console Onaylama

Sitenizi Google’a onaylatmak için tercih edebileceğiniz birden fazla yöntem olup bunlardan en basiti kod eklemedir. Size Google tarafından bir kod verilecek ve bununla sitenizi HTML kodları arasına yerleştirmeniz gerekecektir. Kodu sitenizde iki etiketi arasına koymalısınız. Bu işlemle Google sitenin size ait olduğunu onaylayacaktır.

4. Adım: Tercih Edilen Etki Alanı Seçimi (Domain)

Domain seçimlerinde sitenizin aramalarda nasıl görüneceğini belirlemelisiniz. Bu tür ayarları yapmak için Google Search Console ayarlar sekmesini kullanıp tercih ettiğiniz domain görünümünü belirleyebilirsiniz.

5. Adım: Google Serach Console İle Yapacaklarınız

Search Console ile ortalama tıklanma oranı, ülkelere göre karşılaştırma, gösterim sayısı, ortalama konum, mobil kullanılabilirlik hataları, toplam indekslenen sayfa, sıralamadaki değişim, gösterim sayısı, toplam backlink sayısı, sitedeki toplam iç bağlantı sayısı, en çok kullanılan bağlantı metinleri hibi verilere ulaşabilirsiniz.

6. Adım: Sonuç

Google Search Console kurulumunu tamamlayıp kullanım aşamasına geçtiğinizde uygulamanın gözlem ve indeks üzerine kurulu olduğunu görebilirsiniz. Gözlem kısmında performans ve URL denetleyicileri, indeks kısmında ise site haritaları ve olay kayıtları gibi veriler yer alır. Bunların hepsini eksiksiz olarak yapabilmek için alanında uzman olan SEM SEO ekibi işinizi kolaylaştıracaktır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.