Tüm Hakları Saklıdır
Bilgisayar Temizliği Nasıl Yapılır? Püf Noktalar
Yeni içeriğimizde masaüstü bilgisayarınızın içini nasıl temizleyebileceğinize değiniyoruz. İşte masaüstü bilgisayar kasasının içinin temizlenmesi hususunda bilinmesi gerekenler…
Bilgisayarlar günümüzde her ne kadar akıllı telefonlar nedeniyle kullanıcı kaybetsede kuşkusuz ki hala çok popülerler. Bilgisayarlar gerek iş yerlerinde gerekse evlerde yaygın olarak kullanılıyor. Bazı kullanıcılar her ne kadar laptop daha az yer kaplıyor olsada masaüstü bilgisayar kullanmaktan vazgeçemiyor ve güçlü hava akımına sahip olan şık kasalardan yararlanabiliyorlar. Ancak bu kasaların da zaman içerisinde tozlanabildiğini ve temizlenmesi gerektiğini belirtmek gerekiyor. Aksi taktirde sistemde performans sorunları gibi istenmeyen durumlar meydana gelebiliyor.
Bilgisayar kasasının içi nasıl temizlenir?
Bilgisayar kasasının temizlenebilmesi için bizim size önerimiz parçalanmayan ve sert olmayan mikrofiber yapıda temiz bir bezi elinize almanız ve bezi biraz nemli hale getirmenizin ardından onu kullanarak sistemi tozlardan arındırmanızdır. Ancak bunu yapmadan önce mutlaka sisteminiz bir süredir kapalı ve aynı zamanda fişten çekilmiş vaziyette olmalıdır. Ardından mikrofiber nemli beziniz ile tozların göründüğü kısımları silerek kasa temizliğini sağlayabilirsiniz. Ancak bunu yaparken fazla bastırmamaya ve özellikle fan , anakart gibi hassas yerleri silerken daha hassas davranmaya dikkat edin.
Hava kompresörü
Bilgisayar kasasının statik elektrik oluşmadan temizlenebilmesi için hava kompresörü cihazından yararlanabilirsiniz. Hava kompresörünü çalıştırıp yeterli mesafeden tutarak kasanın temizliğini sağlayabilirsiniz. Ancak bunu yapmadan önce kasanızı balkona veya bahçeye çıkarmanızı öneririz çünkü hava kompresörü ile temizlik yaparken kasanın içerisindeki tozlar dışarıya çıkmaktadır ve bu yüzden eviniz de batacaktır.
Sisteminizde bu bakımları her altı ayda bir gerçekleştirmenizi öneriyoruz. Eğer odanızın ve kasanızın izolasyon durumu iyi ise o halde yılda bir kez bu temizliği yapmanız da yeterli olacaktır ancak her yıl yapmayı ihmal etmemeniz önem arz ediyor.